Κατηγορίες

Είναι το κατοικίδιό σας έτοιμο για την άνοιξη;

Ως γονέας κατοικίδιων ζώων, θα πρέπει να προετοιμάσετε το κατοικίδιό σας για την άνοιξη και να διασφαλίσετε ότι το σκυλάκι και το γατάκι σας είναι ασφαλή και διασκεδάζουν.

 

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να απολαύσει στο έπακρο την όμορφη αυτή εποχή!

 

Περιποιηθείτε το

 

Πιο ζεστός καιρός σημαίνει πολλές τρίχες. Οι χνουδωτοί φίλοι μας ξεφορτώνονται τα «χειμωνιάτικα παλτά» τους για μια κομψή, λεπτότερη ενδυμασία. Για τους γονείς κατοικίδιων ζώων, αυτό σημαίνει πολλές τρίχες στο σπίτι. Ένα τακτικό μπάνιο και βούρτσισμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και το κατοικίδιό σας ευτυχισμένο. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε έναν κομμωτή κατοικίδιων ζώων για να αποκτήσει το κατοικίδιό σας υπηρεσίες αστέρων που περιλαμβάνουν πλύσιμο, κούρεμα, κόψιμο νυχιών, ακόμη και καθαρισμό δοντιών!

Εξασφαλίστε τον έλεγχο των κροτώνων (τσιμπούρια) και των ψύλλων

 

Η άνοιξη είναι η εποχή κατά την οποία τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι βρίσκονται σε περιπολία. Αυτά τα αιμοβόρα ζώα μπορούν να μεταφέρουν επιβλαβή παράσιτα, οπότε οι γονείς κατοικίδιων πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Αν και είναι καλή ιδέα να περιποιείστε τους τετράποδους φίλους σας με προληπτικά φάρμακα όλο το χρόνο, ο έλεγχος κροτώνων και ψύλλων κατά τη διάρκεια των θερμότερων καιρικών συνθηκών είναι πολύ σημαντική.

 

 

Αναλάβετε δράση για τα σκουλήκια

 

Εκτός από τους ψύλλους και τα τσιμπούρια, ένα ακόμη πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι τα σκουλήκια. Οι ταινιοσκώληκες, οι στρογγυλοσκώληκες και οι αγκυλοσκώληκες μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα κατά τους θερμότερους μήνες. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία ενός κατοικίδιου ζώου είναι η dirofilaria immitis (Διροφιλάρια), η οποία μεταδίδεται μέσω των τσιμπημάτων κουνουπιών. Να είστε προσεκτικοί και να βεβαιωθείτε ότι η γάτα ή ο σκύλος σας έχει αποπαρασιτωθεί για την εποχή.

 

Προσέξτε για αλλεργίες

 

Με το γρασίδι, τα λουλούδια και τα δέντρα να ανθίζουν την άνοιξη, τα κατοικίδια μπορεί να υποφέρουν από εποχιακές αλλεργίες, όπως ακριβώς και εμείς οι άνθρωποι. Προσέξτε για υπερβολικό ξύσιμο, γλείψιμο ή τριχόπτωση, καθώς αυτά μπορεί να είναι κλασικά σημάδια αλλεργίας. Εάν το κατοικίδιό σας εμφανίσει οποιοδήποτε από τα συμπτώματα, πηγαίνετε το αμέσως στον κτηνίατρο.

 

Μην παραλείπεται τον εμβολιασμό σας

 

Τις θερμότερες εποχές, τα ζώα σας κάνουν πολύ παρέα με άλλα κατοικίδια που μπορεί να είναι ή να μην είναι σωστά εμβολιασμένα. Πριν αρχίσετε να περνάτε περισσότερο χρόνο σε πάρκα σκύλων ή να συμμετέχετε σε άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες για κατοικίδια στη γειτονιά, βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδιά σας έχουν κάνει τα εμβόλιά τους και είναι προστατευμένα από μολυσματικές ασθένειες.

 

Ο εμβολιασμός των κατοικίδιων ζώων είναι σημαντικός, αλλά δεν χρειάζεται κάθε κατοικίδιο ζώο να είναι εμβολιασμένο κατά κάθε ασθένειας. Προγραμματίστε έναν κτηνιατρικό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα απαραίτητα εμβόλια του κατοικίδιου ζώου σας είναι ενημερωμένα.

 

Το δέσιμο με τα κατοικίδιά σας σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστικό για τους γονείς κατοικίδιων όσο και για τα ίδια τα κατοικίδια. Με λίγη προετοιμασία, μπορείτε να έχετε πραγματική ηρεμία και να είστε έτοιμοι να απολαύσετε πλήρως αυτή τη φοβερή εποχή του χρόνου!

Σκύλος 

Καθαριστικά και Υγιεινή 

Καλλωπισμός και Υγιεινή 

Αντιπαρασιτικά Σκύλου 

Γάτα 

Καλλωπισμός 

Περιποίηση και Υγιεινή

Αντιπαρασιτικά Γάτας 

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού