Κατηγορίες

Σκύλος και μουσική

Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις, αφού οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν τις δικές τους προτιμήσεις στη μουσική, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς.

Πολλά καταφύγια ζώων, κυρίως στο εξωτερικό, έχουν ήδη αρχίσει να βάζουν χαλαρωτική μουσική για να βοηθήσουν τα σκυλιά μα μένουν ήρεμα και να νιώθουν ασφάλεια. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τα σκυλιά στα καταφύγια κατά τη διάρκεια Πρωτοχρονιάς ή την ημέρα της Ανάστασης, γιατί τα βοηθά να αντιμετωπίσουν τους εκκωφαντικούς θορύβους, την αγωνία και το φόβο που βιώνουν συχνά από τα πυροτεχνήματα.

Η μουσική χρησιμοποιείται συχνότερα ως εργαλείο για να βοηθήσει τους σκύλους που υποφέρουν από προβλήματα άγχους: όταν αφήνετε το σκύλο με κάποιον άλλο άνθρωπο ή σε κάποιο ξενοδοχείο σκύλων, όταν τον αφήνετε μόνο στο σπίτι (άγχους αποχωρισμού),  άγχος που προκαλείται από εξωτερικούς θορύβους και καιρικά φαινόμενα, όπως βροντές, κεραυνοί και πυροτεχνήματα. Αν έχετε ένα ιδιαίτερα υπερκινητικό σκυλί, μπορείτε επίσης να βάλετε μουσική σε μια προσπάθεια να το διατηρήσετε ήρεμο.

Ήρεμες μελωδίες μπορούν να βοηθήσουν τον γούνινο φίλο σας να αναρρώσει όταν είναι άρρωστος ή από μια χειρουργική επέμβαση, ενώ οι χαλαροί ρυθμοί μπορούν να τον βοηθήσουν να κοιμηθεί .

Σήμερα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πεπεισμένοι ότι τα κατοικίδια ζώα τους απολαμβάνουν αρκετά τη μουσική που τα βοηθάει να παραμείνουν ήρεμα στο σπίτι, όταν είναι μόνα τους.

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού