Κατηγορίες

11 καλοκαιρινά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μοιραστείτε με το σκύλο σας και 5 που μπορείτε

Καλοκαιρινές νόστιμες μυρωδιές μας περιτριγυρίζουν από παντού, όμως πριν δώσετε στο σκυλάκι σας μια γεύση από αυτό που μαγειρεύεται, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να το φάει. Όσο σκέφτεστε εσείς όλα τα νόστιμα φαγητά μπορείτε να δοκιμάσετε δεν είστε μόνοι. Και τα σκυλάκια σας έχουν το νου τους για αυτές τις νόστιμες μπουκιές!

Όπου υπάρχει φαγητό, θα είναι εκεί παρακαλώντας για αποφάγια και μαζεύοντας ό,τι πέφτει κατά λάθος (ή σκόπιμα) στο έδαφος. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι δεν πιάνουν οι πατούσες τους κάτι που μπορεί να τους βλάψει.  

Να τι πρέπει να προσέχετε :

Επικίνδυνες τροφές για σκύλους

1. Σταφύλια

Μπορεί να φαίνονται ακίνδυνα, αλλά τα σταφύλια (και οι σταφίδες) είναι απίστευτα τοξικά για τους σκύλους και μπορεί να αποβούν ακόμη και θανατηφόρα. Αν και οι κτηνίατροι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προκαλεί την κακή αντίδραση, τα σκυλιά μπορεί να κάνουν γρήγορα εμετό μέχρι και να οδηγηθούν σε νεφρική ανεπάρκεια.

2. Ροδάκινα και δαμάσκηνα

Τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα είναι εντάξει για να το φάνε οι σκύλοι, αρκεί να μην καταβροχθίσουν το φρούτο ολόκληρο με το κουκούτσι. Εκεί ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα. Το κουκούτσι περιέχει μια μορφή κυανίου, η οποία είναι τρομερά δηλητηριώδης τόσο για τους σκύλους όσο και για τους ανθρώπους, αλλά ίσως το χειρότερο, το κουκούτσι μπορεί να μπλοκάρει το λαιμό ή τα έντερα ενός σκύλου.

3. Αβοκάντο

Ενώ ένα κομμάτι αβοκάντο θα πρέπει να μας δίνει χαρά, να έχετε υπόψη σας ότι τα αβοκάντο περιέχουν περσίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τους σκύλους. Βρίσκεται στο φρούτο, στο κουκούτσι και τη φλούδα, οπότε κρατήστε τα σκυλάκια σας μακριά από το γκουακαμόλε.

4. Οστά που θρυμματίζουν

Επειδή το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σας είναι ένα κόκαλο, δεν σημαίνει ότι όλα τα κόκαλα είναι ασφαλή. Τα κόκαλα που θρυμματίζονται εύκολα αν καταποθούν, μπορεί να είναι απίστευτα επιβλαβή. 

5. Μπέικον

Αυτό το βασικό είδος πρωινού, μαζί με άλλες λιπαρές τροφές όπως τα υπολείμματα κρέατος, μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα στα κουτάβια. Αν και μια μπουκιά εδώ ή εκεί δεν είναι το τέλος του κόσμου, μην το κάνετε συνήθεια. Το μπέικον έχει επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, το οποίο επίσης δεν είναι καλό για τα σκυλιά.

6. Σοκολάτα

Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ότι η σοκολάτα είναι εξαιρετικά δηλητηριώδης για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου και το πόση σοκολάτα τρώει, μπορεί να προκαλέσει εμετό και διάρροια, επιληπτικές κρίσεις και θάνατο.

7. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πολύ τοξικό για τους τριχωτούς μας φίλους. Σύμφωνα με το American Kennel Club, "το σκόρδο μπορεί να δημιουργήσει αναιμία στους σκύλους, προκαλώντας παρενέργειες όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αδυναμία και κατάρρευση".

8. Παγωτό

Ενώ το παγωτό είναι εντάξει με μέτρο, τα σκυλιά δεν χωνεύουν πολύ καλά τα γαλακτοκομικά. Πολλοί έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή είναι εντελώς αλλεργικοί και το να τους δώσετε παγωτό (ή γάλα) μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, εμετό και άλλα συμπτώματα. Μπορεί επίσης να αντιδράσουν άσχημα στα γλυκαντικά ή τις τεχνητές γεύσεις. Θέλετε ακόμα να τους δώσετε μια λιχουδιά μια ζεστή μέρα; Δοκιμάστε παγωτά φιλικά προς τα σκυλιά!

9. Αλκοόλ

Αν ο σκύλος σας γλείφει μερικές σταγόνες από την αγαπημένο σας μπύρα που έπεσε στο έδαφος, δεν υπάρχει λόγος να φρικάρετε. Ωστόσο, αν καταφέρει να γλείψει το μισό ποτήρι σας όταν δεν κοιτάτε, θα πρέπει να τηλεφωνήσετε σε έναν κτηνίατρο. Το αλκοόλ έχει την ίδια επίδραση στα κουτάβια μας με εμάς, αλλά χρειάζεται πολύ λιγότερη κατανάλωση για να προκαλέσει διάρροια, εμετό, αναπνευστικά προβλήματα ή χειρότερα.

10. Ξηροί καρποί μακαντάμια

Ενώ τα φιστίκια είναι εντάξει για να τα τρώνε τα σκυλιά μας, οι ξηροί καρποί macadamia είναι στην πραγματικότητα αρκετά δηλητηριώδεις γι' αυτά. Οι ξηροί καρποί μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό τους σύστημα, προκαλώντας εμετό, αυξημένη θερμοκρασία σώματος και λήθαργο.

11. Καφές

Δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το σκύλο σας να βουτήξει στο φλιτζάνι του freddo σας. Μπορεί να κάνει το νευρικό σύστημα του σκύλου να μπαίνει σε υπερδιέγερση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εμετό, ανησυχία και καρδιακό παλμό.

Ευτυχώς, όλες αυτές οι νόστιμες ανθρώπινες τροφές που ακολουθούν είναι καλές για το σκύλο σας:

Ασφαλείς τροφές για σκύλους το καλοκαίρι

Τι μπορούν λοιπόν να φάνε οι σκύλοι; Σε γενικές γραμμές, τα άπαχα κρέατα, τα λαχανικά (όπως τα καρότα), το φυστικοβούτυρο και άλλες νόστιμες λιχουδιές είναι υγιεινά για τα σκυλάκια μας. Αν θέλετε να δροσίσετε το κουτάβι σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τότε δοκιμάστε αυτές τις τροφές για σκύλους.

1. Κατεψυγμένα μούρα

Βάλτε μερικά μούρα στην κατάψυξη (ή αγοράστε τα από το κατάστημα) και αφήστε το σκυλάκι σας να τα τσακίσει. Αυτή η γευστική λιχουδιά είναι ασφαλής για τα κουτάβια και τα βοηθά να δροσιστούν πριν υπερθερμανθούν.

2. Μπανανοκρέμα

Οι μπανάνες είναι ασφαλείς για τα σκυλιά, οπότε χτυπήστε μπανάνες, προσθέστε μερικά νόστιμα έξτρα, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και έτοιμοι! Έχετε μια ασφαλή λιχουδιά. Να θυμάστε ότι πρόκειται για μια λιχουδιά, οπότε δεν θα πρέπει να τη δίνετε στο κουτάβι σας πολύ συχνά.

3. Καρπούζι

Το καρπούζι δεν είναι μόνο δροσιστικό και ενυδατικό για τους ανθρώπους - μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά και για το σκύλο σας. Δοκιμάστε μια σαλάτα με καρπούζι και βατόμουρο που σίγουρα θα λατρέψει το κουτάβι σας.

4. Μήλα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δαγκώνετε ένα τραγανό μήλο. Συνδυάστε μια φέτα μήλου με το αγαπημένο του φυστικοβούτυρο, για μια δόση πρωτεΐνης και βιταμινών.

5. Γιαούρτι

Αλλά περιμένετε, οι σκύλοι δεν μπορούν να φάνε γαλακτοκομικά, σωστά; Ναι, δεν μπορούν να χωνέψουν πολύ καλά τη λακτόζη, αλλά όπως και οι άνθρωποι, ανέχονται καλύτερα το γιαούρτι λόγω της μειωμένης περιεκτικότητας σε λακτόζη. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απλό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα και δοκιμάστε μια μικρή μερίδα για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας δεν έχει αλλεργίες. Μόλις το εγκρίνουν, μπορείτε να προχωρήσετε και να φτιάξετε ένα υπέροχο μέλι-γιαούρτι και μούρα.

Αν ποτέ δεν είστε σίγουροι για ένα τρόφιμο που θέλετε να μοιραστείτε, ελέγξτε το πρώτα. Καλύτερα να είστε σίγουροι παρά να να βρεθείτε προ απροόπτου.

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού