Κατηγορίες

Καλοκαίρι και κατοικίδια: Συμβουλές για την καλοκαιρινή φροντίδα τους

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της διασκέδασης και των διακοπών αλλά ο ζεστός καιρός δημιουργεί προκλήσεις για τα κατοικίδια και τη φροντίδα τους. Οι ακραίες θερμοκρασίες μας επηρεάζουν όλους και τα κατοικίδια ακόμη πιο πολύ. Γι'αυτό λοιπόν όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα σας.

Καλοκαίρι και κατοικίδια: αχ αυτή η ζέστη 

Μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα μπορεί για τα κατοικίδια να γίνει πραγματικά ανυπόφορη. Η διαφορά των μικρών μας φίλων είναι ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν το ίδιο όπως εμείς με διάφορα τεχνάσματα για να δροσιστούμε. Οι σκύλοι απελευθερώνουν θερμότητα μέσω των πατουσών τους όπως και με το λαχάνιασμα, ενώ οι άνθρωποι μπορούν να ιδρώσουν μέσω όλου του δέρματος του σώματός τους. Όμως, τα ζώα με επίπεδη φατσούλα, για παράδειγμα τα Pugs, δεν μπορούν να λαχανιάσουν τόσο αποτελεσματικά και, ως εκ τούτου, είναι πιο επιρρεπή σε θερμοπληξία.

Καλοκαίρι και κατοικίδια: νερό δροσερό νερό

Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για τα κατοικίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν πάντα πρόσβαση σε άφθονο φρέσκο, δροσερό νερό και αποφύγετε να τα αφήνετε να τρέχουν έξω κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Οι βόλτες στην παραλία να γίνονται με προσοχή όταν το κατοικίδιό σας, ειδικά όταν βρίσκεται μέσα ή κοντά στο νερό. Για πιο ριψοκίνδυνες καλοκαιρινές περιπέτειες με το σκύλο σας, όπως η βαρκάδα, εξετάστε ένα σωσίβιο για σκύλους. Θα μπορούσε να αποδειχθεί μια εξαιρετική επένδυση για την ασφάλειά του.

Καλοκαίρι και κατοικίδια: ζουζούνια παντού 

Ένα άλλο θέμα ασφάλειας των κατοικίδιων ζώων το καλοκαίρι είναι η παρουσία διαφόρων καλοκαιρινών εντόμων. Τα έντομα δεν μπορούν μόνο να μεταφέρουν ασθένειες, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να τα απομακρύνουν μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του ζώου σας. Μιλήστε με τον κτηνίατρο σας για τους καλύτερους τρόπους προστασίας του κατοικίδιου ζώου σας από ψύλλους, τσιμπούρια και άλλα έντομα που μπορεί να έχουν έξαρση το καλοκαίρι. 

Καλοκαίρι και κατοικίδια: αντηλιακή προστασία

Ορισμένα κατοικίδια, ιδίως εκείνα με κοντό λεπτό τρίχωμα και ροζ δέρμα, μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στα ηλιακά εγκαύματα. Συζητήστε με τον κτηνίατρο σας σχετικά με το ποιοι τύποι αντηλιακών είναι ασφαλέστεροι και εφαρμόστε τακτικά αντηλιακό ως μέρος της καλοκαιρινής σας ρουτίνας. Μην χρησιμοποιείτε αντηλιακά ή εντομοαπωθητικά που δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε ζώα. 

Η ασφάλεια των κατοικίδιων το καλοκαίρι δεν είναι δύσκολη, απλώς απαιτεί λίγη σκέψη και προσοχή. Προσέξτε το κατοικίδιό σας όπως θα κάνατε με ένα μικρό παιδί, προστατέψτε το από την υπερβολική ζέστη, τον ήλιο και άλλους καλοκαιρινούς κινδύνους και όλα θα πάνε μια χαρά.

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού