Κατηγορίες

Η καλύτερη ξηρή τροφή για στειρωμένες γάτες

Αποστείρωση στις γάτες

 

Η αποστείρωση στις γάτες επιφέρει μεταβολικές αλλαγές. Για το λόγο αυτό είναι καλή ιδέα να στραφείτε σε μια τροφή ειδικά σχεδιασμένη για στειρωμένες γάτες, έτσι ώστε η διατροφή και η σωματική υγεία να είναι ισορροπημένες. 

 

Οφέλη από τη στείρωση:

 

·        Οι γάτες απολαμβάνουν την παραμονή τους σπίτι, ενώ αγαπούν να κάνουν μικρότερες βόλτες εκτός σπιτιού, καθώς δεν έχουν τόσο έντονο το ένστικτο να βγαίνουν προς αναζήτηση συντρόφου για σκοπούς αναπαραγωγής.

·        Ο αριθμός των τσακωμών και των μολυσματικών ασθενειών μειώνεται, γεγονός που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

·        Οι αρσενικές γάτες έχουν λιγότερη τάση να οριοθετούν την επικράτειά τους με ούρα, προκειμένου να κρατήσουν μακριά τις άλλες γάτες.

·        Οι εγκυμοσύνες αποφεύγονται, το ίδιο και η συμπεριφορά εν θερμώ. Οι πιθανότητες να υποφέρουν από μολύνσεις της μήτρας και όγκους του μαστού είναι επίσης μικρότερες. 

 

Σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη μετά τη στείρωση

 

Οι γάτες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη όρεξη και να τρώνε περισσότερο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αν δεν τις ταΐζετε με μια τροφή που στοχεύει στην υποστήριξη του "νέου" μεταβολισμού τους.

 

Το ουροποιητικό σύστημα γίνεται επίσης πιο ευαίσθητο. Η αύξηση του βάρους και ο πιο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες η γάτα σας να υποφέρει από προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αλλαγή διατροφής είναι ευεργετική εάν η γάτα σας έχει στειρωθεί. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό; Διαβάστε παρακάτω!

 

Πώς είναι η τροφή για στειρωμένες γάτες;

 

Οι στειρωμένες γάτες επωφελούνται από μια διατροφή ειδικά σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες τους, μια διατροφή με:

 

Μέτρια ποσότητα λίπους και αριθμό θερμίδων. Μαζί με την L-καρνιτίνη και τις φυτικές ίνες, αυτό βοηθά στον έλεγχο του βάρους.  Επιπλέον, οι υψηλής ποιότητας πηγές πρωτεΐνης βοηθούν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

 

Διατροφή για Γάτες

Διατροφή για στειρωμένες γάτες

 

Ενδεικτικά,

Η PRO PLAN STERILISED συνδυάζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά-συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Ε, καθώς και ωμέγα-3 & 6 λιπαρά οξέα - σε μια υψηλή συγκέντρωση σε πρωτεΐνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφής για τις γάτες που προωθεί επίσης ισορροπία στο pH των ούρων.

Παρασκευασμένη με OPTIRENAL, ένα ειδικό μείγμα θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην προστασία της νεφρικής λειτουργίας της γάτας και αντιοξειδωτικών που επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Διατηρεί την υγεία του ουροποιητικού συστήματος σε στειρωμένες γάτες που μπορεί να είναι επιρρεπείς σε τέτοιους είδους προβλήματα μέσω μιας ισορροπημένης φόρμουλας που μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού λίθων του ουροποιητικού.

Βοηθά στη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, χάρη σε μια ακριβή ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών. Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (41%) και χαμηλή σε λιπαρά (12%).

Βοηθά στην προστασία των δοντιών από την πλάκα και την πέτρα χάρη σε μια τραγανής υφής κροκέτα.

Υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών από ψάρι, ινώδεις ουσίες και μειωμένα επίπεδα υδατανθράκων για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης μετά το γεύμα και τον περιορισμό της αποθήκευσης λίπους στα κύτταρα.

Εξαιρετικά εύγευστη συνταγή με 2 πηγές πρωτεΐνης ψαριού.

PRO PLAN STERILISED

 

Η σύνθεση της Equilibrio Sterilised, ενισχύει τη διάσπαση του λίπους μέσω της δράσης της L-καρνιτίνης και των ινών που περιέχει, ενώ παράλληλα ελέγχει το pH στο ουροποιητικό σύστημα για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του, συμβάλλοντας στη μείωση του σχηματισμού ουρόλιθων στρουβίτη και λίθων οξαλικών αλάτων. Χάρη στον ειδικό συνδυασμό συστατικών που περιέχει, δρα προληπτικά και αποτρέπει τη συσσώρευση τριχών στο πεπτικό σύστημα της γάτας.

Φροντίδα βάρους. L-καρνιτίνη και μείγμα ινών

Yγεία του ουροποιητικού συστήματος. Ισορροπία μετάλλων και έλεγχος του pH των ούρων

Εξάλειψη τριχόμπαλων. Ειδικό μείγμα ινών

 

Equilibrio Sterilised

 

Οι γάτες συχνά έχουν πιο ευαίσθητο ουροποιητικό σύστημα σε σχέση με άλλα κατοικίδια ζώα.

Η Hill's Science Plan Adult Urinary Health Κοτόπουλο έχει ιδανικό περιεχόμενο σε μέταλλα, κάτι το οποίο μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Η συγκεκριμένη ξηρά τροφή ενδείκνυται και για τις στειρωμένες γάτες χάρη στο προσαρμοσμένο ενεργειακό περιεχόμενο και μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση βάρους.

Η βιταμίνη E και τα λιπαρά οξέα Ω6 μπορούν να διατηρήσουν τη λάμψη του τριχώματος και την υγεία του δέρματος. Το ισορροπημένο περιεχόμενο σε θρεπτικά συστατικά ολοκληρώνεται από το νόστιμο κοτόπουλο, το οποίο ξετρελαίνει ακόμα και τους πιο επιλεκτικούς σκύλους.

Προσαρμοσμένο περιεχόμενο σε μέταλλα: μπορεί να υποστηρίξει το ουροποιητικό

Ισορροπημένη αναλογία θρεπτικών στοιχείων: ιδανικά προσαρμοσμένη αναλογία βιταμινών, μετάλλων, ενέργειας και πρωτεϊνών

Βιταμίνες E και C: μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία δέρματος και τριχώματος

Από υψηλής ποιότητας συστατικά: για υψηλή αποδοχή

Hill's Science Plan Adult Urinary Health Κοτόπουλο

 

Φροντίδα στειρωμένων γατών

 

Εκτός από την αλλαγή στη διατροφή, θα πρέπει να θυμάστε ότι στο εξής θα πρέπει να γίνουν και κάποιες άλλες αλλαγές στον τρόπο που φροντίζετε τη γάτα σας.  Θα πρέπει να προσπαθείτε να τις κρατάτε σε φόρμα, καθώς μπορεί να γίνουν λιγότερο δραστήριες. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε πόσο πίνει ο γούνινος φίλος σας, για να βεβαιωθείτε ότι το ουροποιητικό του σύστημα λειτουργεί σωστά.

 

Ενθαρρύνετέ τους να ασκούνται

 

Υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια γάτας, για παράδειγμα στύλοι ξύστρων, ή εκείνα που μοιάζουν μάλλον με καλάμια ψαρέματος, τα οποία ενθαρρύνουν τις γάτες να παίξουν. Αν αυτά είναι φτιαγμένα από ύφασμα ή έχουν φτερά, αυτό θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση του πιθανού θηράματος και έτσι θα είναι ακόμη πιο παρακινητικό. Το παιχνίδι με τη γάτα σας τη βοηθά να διατηρήσει την ευκινησία και τη μυϊκή της μάζα, καθώς και να ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ σας.

 

Προσπαθήστε να τα κάνετε να πίνουν περισσότερο νερό

 

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μπολ πόσιμου νερού από διαφορετικά υλικά, δώστε τους υγρή τροφή ή παρέχετε διάφορες διαφορετικές πηγές νερού: αυτό θα ενθαρρύνει τη γάτα σας να πίνει περισσότερο, κάτι που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος.

 

Όπως είδαμε, οι τροφές για στειρωμένες γάτες βοηθούν στη διατήρηση της υγείας της γάτας σας και του ιδανικού της βάρους. Η σωματική άσκηση και η κατανάλωση νερού είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης της γάτας σας και τη φροντίδα της υγείας του ουροποιητικού συστήματος, ώστε ο αιλουροειδής φίλος σας να απολαμβάνει μια μακρά και γεμάτη ζωή.

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού