Κατηγορίες

Γάτα που κρύβεται

Βρίσκεστε συχνά στη θέση να ψάχνετε που κρύβεται η γάτα σας;

Οι γάτες είναι ειδικές στo κρύψιμο - κάποιες γάτες αγαπούν να περνούν τον χρόνο τους κρυμμένες!

Ωστόσο, αν η δική σας γάτα φαίνεται να είναι συνεχώς απομονωμένη, μέσα στο σπίτι, ουσιαστικά δεν είναι άλλο από σημάδι στρες ή αγωνίας, ή ότι κάτι την ενοχλεί....

Ο φόβος γεννιέται από το στρες και σύμφωνα με σπουδαίους συμπεριφοριστές της γάτας υπάρχουν δύο βασικά είδη στρες.

Το οξύ και το χρόνιο.

Οι αντιδράσεις στο οξύ στρες είναι οι προφανείς όπως το ανασήκωμα της τρίχας ή το κύρτωμα της σπονδυλικής στήλης και η χαρακτηριστική άγρια έκφραση στο πρόσωπο, ενώ στο χρόνιο στρες είναι πιο έμμεσες, όπως η υπερβολική τριχόπτωση.

Υπάρχουν πολλές γάτες στις οποίες τους αρέσει να κρύβονται χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Οι γάτες είναι τόσο περίπλοκες που δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας εκπλήσσουν με τη συμπεριφορά τους, ενώ ένας από τους λόγους για τους οποίους κρύβονται είναι απλώς και μόνο επειδή θέλουν να έχουν χώρο και μέρος όπου κανείς δεν τις βρίσκει και τις ενοχλεί.

Μπορεί επίσης να συμβεί όταν στο σπίτι υπάρχουν ξένοι ή άνθρωποι που δεν ξέρουν και επιλέγουν να κρυφτούν μακριά από τα μάτια των «εισβολέων», και είναι σαν εκείνα τα άτομα που σε ορισμένες στιγμές επιδιώκουν να εξαφανιστούν «από το χάρτη» για να μην ενοχλούνται.

Είναι μια εντελώς φυσιολογική πράξη, επομένως δεν πρέπει να ανησυχούμε εάν η γάτα μας κρύβεται κατά καιρούς.

Οι γάτες δεν είναι τόσο ανοιχτά ζώα όσο τα σκυλιά και όταν οι επισκέπτες έρχονται στο σπίτι, δεν είναι ευχαριστημένες με αυτό, αλλά τείνουν να κρύβονται σε μια σκοτεινή γωνία.

Ο λόγος για αυτήν τη συμπεριφορά είναι ότι τα κατοικίδια ζώα είναι εσωστρεφή από τη φύση τους.

Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες που δεν έχουν εμπειρία με τις γάτες, δεν το γνωρίζουν.

Πιστεύουν ότι το ζώο είναι άρρωστο και επομένως κρύβεται.

Καθώς ακόμη και οι προσωρινές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν μια αίσθηση απειλής και η γάτα σας κρύβεται, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τρόπους που θα την ηρεμήσουν και θα την οδηγήσουν να βγει μόνη της από την κρυψώνα.

Φροντίστε να της δώσετε όσο χρόνο χρειάζεται.

Ποτέ μην την εξαναγκάζετε να βγει από την κρυψώνα της, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει το άγχος της.

Αντ 'αυτού, αφήστε την να δραπετεύσει.

  • Βελτιώστε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στο περιβάλλον της γάτας σας - μια χαρούμενη γάτα θα έχει λιγότερο λόγους για να κρυφτεί.
  • Δελεάστε την με λιχουδιές ή παιχνίδια! Το φαγητό και η διασκέδαση μπορεί να την ενθαρρύνουν να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί σας και να σας εμπιστευτεί- αλλά σιγουρευτείτε ότι θα σεβαστείτε τις ανάγκες της αν αποφασίσει να κρυφτεί ξανά.
  • Αν φέρετε στο χώρο νέα γατάκια, σιγουρευτείτε ότι οι συστάσεις θα γίνουν σταδιακά για να διατηρήσετε και τα δύο ζώα ήρεμα και φιλικά.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους μπορεί συχνά να έχουν ως αποτέλεσμα το στρες και το κρύψιμο, οπότε βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν κρύβεται ως αποτέλεσμα μιας επιθετικής ή εκφοβιστικής συμπεριφοράς μιας άλλης γάτας.

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού