Κατηγορίες

Σκύλοι και γάτες: Ένας φθινοπωρινός οδηγός ασφάλειας!

Πρέπει να αυξήσετε την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας για το φθινόπωρο;

 

Ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πιστεύουν ότι υπάρχει αυξημένη ανάγκη για τροφή μόλις η καλοκαιρινή ζέστη υποχωρήσει. Είναι αυτό απαραίτητο; Πριν από αρκετές δεκαετίες, ο κτηνίατρός σας μπορεί να είχε συστήσει μια μικρή αύξηση στην κατανάλωση τροφής του κατοικίδιου ζώου σας καθώς ο καιρός κρυώνει και το κατοικίδιο ζώο σας χρειάζεται ελαφρώς περισσότερη θερμιδική πρόσληψη για να ρυθμίσει τον οργανισμό του.

 

Σήμερα, ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Με έναν συγκλονιστικό αριθμό κατοικίδιων ζώων να κατηγοριοποιούνται ως παχύσαρκα και με τα περισσότερα σκυλιά και γάτες να διατηρούνται κυρίως ως κατοικίδια, αυτό δεν αποτελεί ανησυχία για τους περισσότερους γονείς κατοικίδιων ζώων. Εάν έχετε έναν πολύ γυμνασμένο σκύλο εργασίας, μια μικρή αύξηση μπορεί να είναι μια σοφή ιδέα- με αυτό το δεδομένο, μια αύξηση γύρω στο 10% είναι πιθανώς το μόνο που είναι απαραίτητο. Αυτό δεν σημαίνει ένα επιπλέον γεύμα ή απεριόριστο πάσο στις λιχουδιές.

 

Αλλαγές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου

 

Καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, οι αλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσουν τα κατοικίδιά μας, ιδίως τις μικρότερες φυλές, τα κουτάβια και τα ηλικιωμένα ζώα. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την ώρα που τα κατοικίδια ζώα βρίσκονται στην ύπαιθρο και να τα βοηθάτε να προσαρμοστούν στον πιο δροσερό καιρό. Παρέχετε επιπλέον ζεστασιά, όπως κουβέρτες για τα σκυλιά που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, και παρατηρήστε πώς αντιμετωπίζουν τις αλλαγές στη θερμοκρασία και προσαρμόστε ανάλογα τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

 

Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν όταν αρχίζει ο φθινοπωρινός καιρός;

 

Το φθινόπωρο φέρνει μια πληθώρα διασκεδαστικών ευκαιριών και εκδηλώσεων- ωστόσο, πολλά τρόφιμα με φθινοπωρινό θέμα και η άγρια πανίδα που τα συνοδεύει μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις αγαπημένες μας γάτες και τα σκυλιά.

 

Μαζεύοντας μήλα

 

Ενώ η σάρκα των ώριμων μήλων δεν αποτελεί πρόβλημα για τους σκύλους ή τις γάτες, τα κοτσάνια, τα φύλλα και οι σπόροι των μήλων μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές, μειωμένο οξυγόνο στο αίμα, μειωμένο καρδιακό ρυθμό, δυσκολία στην αναπνοή, επιληπτικές κρίσεις, κώμα, ακόμη και θάνατο. Με λογική προετοιμασία, η σάρκα των μήλων μπορεί να αποτελέσει κατάλληλη λιχουδιά για τους σκύλους, αλλά οι γάτες είναι απίθανο να απολαύσουν τη γεύση αυτού του φρούτου.

 

Κρατήστε τα πλούσια τρόφιμα για τον εαυτό σας

 

Το να μοιράζεστε τις ανθρώπινες λιχουδιές μπορεί να είναι επικίνδυνο, ακόμη και θανατηφόρο, και το φθινόπωρο είναι γεμάτο με νόστιμες λιχουδιές που δεν είναι ασφαλείς για τα κατοικίδια ζώα. Μείνετε μακριά από επιδόρπια, καραμέλες, λιπαρά κρέατα και κομματάκια, κόκαλα, σάλτσες, πυκνά σε θερμίδες γιουβέτσια και καρυκευμένα συνοδευτικά. Μην ξεχνάτε ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια είναι τοξικά! Πολλοί γονείς κατοικίδιων ζώων δεν γνωρίζουν τα πολλά επικίνδυνα πράγματα που μπορούν να συμβούν, όπως η οξεία και απειλητική για τη ζωή παγκρεατίτιδα, μια κατάσταση που προκαλείται όταν ένα κατοικίδιο ζώο καταπίνει πολύ λιπαρά τρόφιμα.

 

Μια σημείωση για κάθε εποχή: Ξέρετε ποια είναι η πιο δημοφιλής γεύση για σκύλους; Είναι ΣΟΚΟΛΑΤΑ! Φαίνεται ότι δεν είμαστε οι μόνοι που απολαμβάνουμε την πλούσια γεύση των κόκκων κακάο.  Μην αφήνετε ούτε στιγμή το μπολ με τα γλυκά ή τον πάγκο της κουζίνας χωρίς επίβλεψη.

 

Φθινοπωρινή περίοδος - Πρόληψη για τσιμπούρια

 

Τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι παραμονεύουν και το φθινόπωρο, οπότε μην αφήνετε τη φρουρά σας να πέσει! Αφού περάσετε χρόνο στην ύπαιθρο με τους χνουδωτούς φίλους σας, κάντε τους έναν ενδελεχή έλεγχο για τσιμπούρια και ψύλλους. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε απωθητικό για τα τσιμπούρια και μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για τις καλύτερες μεθόδους πρόληψης για το κατοικίδιό σας. Οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια μπορεί να είναι σοβαρές, αλλά με τα σωστά βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε το κατοικίδιό σας ασφαλές και υγιές όλη τη σεζόν.

Τα μανιτάρια ανθίζουν το φθινόπωρο

 

Αν και τα περισσότερα δεν είναι τοξικά, οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε δηλητηρίαση από μανιτάρια, λόγω της περιπλανώμενης και σαρκοβόρας συμπεριφοράς τους, γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες για την ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων το φθινόπωρο. Δυστυχώς, οι σκύλοι δεν είναι σε θέση να μυρίσουν τα τοξικά μανιτάρια, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα προβλήματα είναι να κρατάτε τα κατοικίδια μακριά από περιοχές όπου αναπτύσσονται. Οι σκύλοι θα πρέπει να εμποδίζονται να καταναλώνουν μανιτάρια όταν ασκούνται. Άφθονη αιματηρή διάρροια, εμετός, κοιλιακό άλγος, αφυδάτωση, πυρετός και αυξημένοι καρδιακοί παλμοί χαρακτηρίζουν την αρχική φάση της τοξικότητας από μανιτάρια. Χωρίς θεραπεία, το κατοικίδιο ζώο θα υποκύψει σε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια εντός 3-7 ημερών. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες δηλητηριάσεις, η άμεση απολύμανση του ανώτερου γαστρεντερικού συστήματος και η υποστηρικτική φροντίδα αποτελούν κρίσιμα στοιχεία της θεραπείας.

 

Η περίοδος δαγκώματος φιδιού είναι εδώ

 

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που τα φίδια προετοιμάζονται για χειμερία νάρκη και είναι πιο πιθανό να χτυπήσουν, αυξάνοντας την πιθανότητα δαγκωμάτων σε αφελή και περίεργα κατοικίδια ζώα. Να γνωρίζετε ποια είδη δηλητηριωδών φιδιών υπάρχουν στην περιοχή σας και να εφαρμόζετε πρακτικές πρόληψης δαγκωμάτων φιδιών αποφεύγοντας τις περιοχές στις οποίες συχνότερα κατοικούν.

 

Το φθινόπωρο είναι μια μαγική εποχή του χρόνου για να κάνετε παρέα με τον καλύτερο χνουδωτό φίλο σας. Είτε κάνετε μια βόλτα μέσα στα φύλλα, είτε παίζετε στο ύπαιθρο, είτε αγκαλιάζεστε στον καναπέ ένα ψυχρό βράδυ, αυτές είναι στιγμές που θα θυμάστε για πάντα.

 

Καθώς η εποχή αλλάζει, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να επιφέρει το φθινόπωρο στα κατοικίδιά μας. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τους τριχωτούς φίλους σας ασφαλείς και υγιείς όλη την εποχή.

 

Το κατοικίδιό σας είναι οικογένεια και του αξίζει η καλύτερη δυνατή φροντίδα. Αφιερώνοντας χρόνο για την προστασία τους από τους κινδύνους του φθινοπώρου, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα έχουν πολλά ευτυχισμένα και υγιή χρόνια μπροστά τους.

 

Βγείτε λοιπόν έξω και απολαύστε μαζί την εποχή του φθινοπώρου! Δημιουργήστε αναμνήσεις που θα θυμάστε για τα επόμενα χρόνια.

 

Σκύλος 

Γάτα

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού