Κατηγορίες

Τα καναρίνια ως κατοικίδια

Όλα τα αρσενικά καναρίνια τραγουδούν, αρχίζοντας από τους τρείς πρώτους μήνες της ζωής τους. Αν το αρσενικό καναρίνι αρρωστήσει παύει να τραγουδάει μέχρι την επόμενη άνοιξη, ακόμα κι αν έχει θεραπευτεί από την αρρώστια. Τα καναρίνια δεν είναι κοινωνικά πουλιά. 'Ένα καναρίνι σε ένα κλουβί είναι ευχαριστημένο. Τα αρσενικά πρέπει να μένουν σε χωριστά κλουβιά, για την αποφυγή καυγάδων, αλλά μπορούν να είναι κοντά για να παρακινούνται στο τραγούδι. Στη περίπτωση που έχετε πολλά μαζί, αρσενικά και θηλυκά, πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος, πολλά κλαδιά και πολλές ταΐστρες και ποτίστρες.

Το καναρίνι θα πρέπει να το έχουμε σ ένα σταθερό σημείο το οποίο ιδανικά θα πρέπει να έχει φυσικό φωτισμό και αερισμό. Διαλέγουμε ένα μέρος στο σπίτι όπου το βράδυ θα έχει σκοτάδι και τη μέρα φως και δε θα έχει ρεύματα αέρα. Καλό είναι να έχουμε το κλουβί σε ένα ύψος πάνω από το κεφάλι μας ή στο ύψος μας, ποτέ όμως στο πάτωμα. Υπάρχουν μάλιστα ειδικά σταντ στο εμπόριο για να κρεμιέται το κλουβί. Γενικά ακατάλληλοι χώροι θεωρούνται η κουζίνα λόγω των υδρατμών που παράγονται εκεί μέσα με το μαγείρεμα, η τουαλέτα και τα υπόγεια.

Επίσης, καλό είναι να μην μπαινοβγάζουμε το καναρίνι στο μπαλκόνι, διότι οι μεταβολές και οι αλλαγές του περιβάλλοντος του δημιουργούν στρες ειδικά το χειμώνα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι μπορούμε να βγάζουμε το καναρίνι στο μπαλκόνι πιο άνετα, αρκεί να μην το χτυπά ο ήλιος, να μη το φυσά αέρας και να είναι σε προστατευμένο μέρος από αρπακτικά και άλλα πουλιά τα οποία μπορεί να είναι φορείς ασθενειών και παρασίτων.

Μια φορά το χρόνο στο τέλος της περιόδου αναπαραγωγής, τα καναρίνια αλλάζουν όλο τους το φτέρωμα. Αυτή την εποχή πρέπει να παίρνουν συμπλήρωμα με φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνη, όπως λιωμένο σφιχτοβρασμένο αυγό, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή ειδική τροφή του εμπορίου (έντομα σε σκόνη). Τα κόκκινα καναρίνια πρέπει να παίρνουν σαν συμπλήρωμα λιωμένα καρότα, γλυκοπατάτες, φύλλα από σκούρα πράσινα λαχανικά ή καροτίνη (υπάρχει ειδική τροφή του εμπορίου). Η κυρίως τροφή, είναι μια ποικιλία από ανάμεικτους σπόρους, ειδική για καναρίνια.

Τα καναρίνια είναι υπέροχα κατοικίδια ειδικά για εκείνους που θέλουν ένα πουλί με λίγες υποχρεώσεις σε ότι αφορά τη συντήρησή του. Είναι ιδανικά για άτομα που δεν θέλουν να εξημερώσουν τα πουλιά τους και να τα βγάλουν από το κλουβί τους. Τα θέλουν κοινώς για να τους τραγουδούν.

Τα αρσενικά καναρίνια κοστίζουν περισσότερο από τα θηλυκά και όποτε αποκτήσετε ένα από κατάστημα, ζητήστε γραπτή εγγύηση ότι το πουλί σας είναι αρσενικό. Τα περισσότερα καναρίνια έχουν διάρκεια ζωής δέκα έτη, οπότε καλό θα είναι να ρωτήσετε πριν το πάρετε σπίτι σας πόσο χρονών είναι.

έλος, θυμηθείτε ότι τα καναρίνια χρήζουν κατάλληλης διατροφής που περιλαμβάνει σπόρους, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τους αρέσει ακόμη το ρύζι.

  • Δεν είσαι μέλος;

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Σύνδεση ή Επαναφορά κωδικού