Blog navigation

Τι γάτα να πάρω

Αγοράζοντας μια γάτα γενεαλογίας δεν είναι εγγύηση της καλής υγείας και συμπεριφοράς. Η γενεαλογία απλά σημαίνει ότι η γάτα έχει τραφεί από μια οικογένεια που πληροί ορισμένα κριτήρια – συνήθως σε σχέση με την εμφάνιση της γάτας. Έχουν σπάνια επιλεγεί για συγκεκριμένα οφέλη υγείας ή ιδιοσυγκρασία. Αν επιλέξετε μια γάτα γενεαλογίας, συνιστούμε θερμά να πάρετε το χρόνο για την έρευνα διαφορετικές ράτσες και απαιτήσεις.

Οι καθαρόαιμες γάτες αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού των αιλουροειδών. Ο όρος «καθαρόαιμη» γενικά αναφέρεται στην καταγραφή της γενεαλογίας και της καταγωγής της γάτας. Μια καθαρόαιμη καταχωρείται ως συγκεκριμένη φυλή από έναν από τους κύριους οργανισμούς για την καταχώρηση των φυλών γάτας, παρέχοντας εγγύηση όσον αφορά τη συμμόρφωση με τα χαρακτηριστικά της φυλής και τη γενεαλογία της γάτας.

Μερικές φορές στα καταφύγια υπάρχουν καθαρόαιμες γάτες, καθώς πολλές λέσχες έχουν τη δική τους υπηρεσία διάσωσης για τις γάτες της φυλής που εκπροσωπούν όταν μείνουν άστεγες.

Περιστασιακά, οι εκτροφείς αναζητούν νέο σπίτι για τις γάτες που αποσύρουν από την εκτροφή, παρόλο που οι περισσότεροι προτιμούν να τις κρατούν αφού τις στειρώσουν.

Η επιλογή μιας καθαρόαιμης ή μη γάτας θα επηρεαστεί από την πιθανή προέλευση της γάτας. Ενώ τα περισσότερα καθαρόαιμα κατοικίδια αποκτώνται από εκτροφέα, η προέλευση των μη καθαρόαιμων γατών μπορεί να είναι από οπουδήποτε. Οι πιο συνηθισμένες πηγές είναι από τυχαία γέννα από φίλους ή γείτονες ή από καταφύγια.

Τέλος,  είναι μεγάλο ρίσκο να περιμαζέψετε γάτα από το δρόμο. Χρειάζεστε μεγάλη υπομονή, γιατί συνήθως είναι φοβισμένες ή επιθετικές και δεν έχουν μάθει να ζουν σε κλειστό χώρο με ανθρώπους. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μεταφέρουν κάποια ασθένεια ή μόλυνση. Αφού την παρακολουθήσει ο κτηνίατρος, και είναι υγιής, σιγά- σιγά με την αγάπη, την εκπαίδευση, αισθάνονται όλο και πιο άνετα και γίνονται πολύτιμα κατοικίδια.

Κάντε πολλές έρευνες για τα διάφορα είδη γάτων που σας ενδιαφέρουν. Ορισμένες κτηνιατρικές πρακτικές προσφέρουν συμβουλές πριν από την αγορά και αποτελούν καλή πηγή πληροφοριών. Θα έχουν εμπειρία από διαφορετικές ράτσες και συνήθως θα είναι πρόθυμες να συζητήσουν ποιος τύπος γάτας είναι ο καταλληλότερος για τον τρόπο ζωής σας. Θα μπορούσατε επίσης να μιλήσετε με τους ανθρώπους που κατέχουν τη ράτσα που σας ενδιαφέρει, για να πάρετε μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένετε πριν πάρετε μια απόφαση. Οι λέσχες εκτροφής ή οι ντόπιοι εκτροφείς ίσως μπορούν να σας βοηθήσουν.

  • Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password