Blog navigation

Γάτα στο σπίτι πρώτη φορά; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η απόκτηση ενός κατοικίδιου είναι μια σημαντική απόφαση που πρέπει να την πάρετε με προσοχή. Από τη στιγμή που αποφασίσετε να μεγαλώσετε την οικογένεια σας με μια γάτα, χρειάζεται να ακολουθήσετε μερικά βήματα για να εξασφαλιστεί η άνεση της. Αυτά τα βήματα πρέπει να γίνουν πριν έρθει σπίτι έτσι ώστε η πρώτη ημέρα της μαζί σας να μην έχει άγχος και ευτράπελα.

Οι γάτες είναι αξιαγάπητα πλάσματα με τα δικά τους θέλω και ανάγκες, πριν λοιπόν περάσει το κατώφλι καλό είναι να προετοιμαστείτε για τα εξής:

Οι απαραίτητες αγορές για τη νέα μας γάτα

Το νέο σας γατάκι δεν θα είναι φιλοξενούμενος σπιτιού αλλά για μια ζωή. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται το κρεβάτι του, το μπολ τροφής και νερού, την άμμο για την ανάγκη του καθώς και παιχνίδια για να περνά ευχάριστα την ημέρα του. Αυτά πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα πριν καν το γατάκι έρθει.

Η γωνιά της γάτας

Διαλέξτε το σημείο που θα στήσετε το χώρο της γάτας. Δεν θέλει και ολόκληρο δωμάτιο απλά τη γωνία που θα την ονομάσει σπίτι και θα μπορεί να χαλαρώνει. Στις γατούλες αρέσουν γωνίες που μπορούν να κουρνιάζουν. 

Γάτα και τροφή 

Επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε φυσικά συστατικά και βιταμίνες για την καλή υγεία της γατούλας. Από ξηρή μέχρι υγρή τροφή και σνακ όλα πρέπει να είναι από αγνά υλικά και αγάπη για τη σωστή ανάπτυξη της. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσει και ο κτηνίατρος για μια ισορροπημένη διατροφή.

Λεκάνες άμμου 

Η φυσικές ανάγκες της γάτας μας επιβάλουν μια λεκάνη άμμου που θα μπορεί άνετα η γατούλα να ανακουφίζετε. Η σωστή άμμος θα βοηθήσει τη γάτα να είναι τακτική στις ανάγκες και υγιέστατη. Θα πρέπει επίσης να την αλλάζετε συχνά για να μην υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές.

Ώρα για γρατσούνισμα

Τα νύχια της γάτας είναι το απαραίτητο εργαλείο της και πρέπει να μπορεί να τα ακονίζει. Ονυχοδρόμια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια θα της κρατήσουν την προσοχή για πολύ καιρό και έτσι δεν θα αρχίσει να γρατζουνάει τα έπιπλα. 

Κλουβί μεταφοράς για γάτες

Απαραίτητο για να τη μεταφέρετε όπου χρειάζεται και να προστατεύεται. Είναι καλό από μικρή ηλικία να μάθει τη χρήση του κλουβιού και να μπορούμε εύκολα να τη βάλουμε χωρίς άγχος. Υπάρχουν επιλογές από μαλακά μέχρι σκληρά κλουβιά μεταφοράς ανάλογα την περίσταση και το μέγεθος της γάτας.

Παιχνίδια για γάτες 

Η γάτα μπορεί να λατρεύει ένα κουτί για παιχνίδι αλλά για να μην βαριέται καλό θα είναι να επενδύσετε σε παιχνίδια που θα την απασχολούν και θα της ακονίζουν το μυαλό καθώς και τα έμφυτα ένστικτα της. Τα παιχνίδια με τη νέα σας γάτα θα σας δέσουν και θα βοηθήσουν να αναπτύξετε γρήγορα μια μεγάλη φιλία.

Προστασία από κινδύνους

Τα κατοικίδια σαν τα μικρά παιδιά έχουν την τάση να πηγαίνουν εκεί που δεν πρέπει. Κλείνουμε ντουλάπια και απομακρύνουμε οικιακά αντικείμενα που μπορεί να κάνουν κακό στη γάτα.

Τώρα είμαστε στο στάδιο που μπορούμε να φέρουμε τη γάτα χωρίς άγχος ότι θα της λείψει κάτι και θα είναι ασφαλής. Ετοιμάστε να δεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειας σας και θα απολαύσετε μαζί αμέτρητες ώρες χαράς και αγάπης.

  • Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password