Blog navigation

Εκπαίδευση Σκύλου: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Εκπαίδευση Σκύλου: Εκπαιδευτικά Tutorials

Το Pet-it δημιουργεί για εσάς μια σειρά από εκπαιδευτικά tutorials βήμα προς βήμα, τα οποία σας βοηθούν να εκπαιδεύσετε μόνοι σας το σκύλο σας σε βασικές εντολές.

Ωστόσο, η δουλειά ενός σωστού επαγγελματία εκπαιδευτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί και ειδικά αν έχετε βλέψεις, πχ για κυναθλήματα, διαγωνισμούς, κλπ, καλύτερα μην επιχειρήσετε καθόλου μόνοι σας, αλλά απευθυνθείτε από την αρχή σε ειδικό. Βέβαια, αν ακολουθήσετε συνεπώς τα tutorials, τότε θα δείτε μεγάλη βελτίωση και αποτελέσματα! Φυσικά αυτό δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, χρειάζεται κάποιος χρόνος που μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον κάθε σκύλο.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί την εισαγωγή και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε σημαντικά πράγματα που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ας ξεκινήσουμε!

Εκπαίδευση Σκύλου: Σωστός Συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός είναι πολύ σημαντικός στην εκπαίδευση. Θα πρέπει να κάνετε το σκύλο να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του σε μια εντολή ήταν επιτυχής, επιβραβεύοντας τον τη στιγμή που την ολοκληρώνει. Όχι μετά από αρκετά δευτερόλεπτα! Ακόμη, υπάρχουν στιγμές που ο σκύλος δεν είναι σε διάθεση για εκπαίδευση και δε μπορεί να ανταποκριθεί, για παράδειγμα, όταν είναι άρρωστος ή σε υπερένταση και επομένως χρειάζεται εκτόνωση. Το ιδανικό είναι να τον πάτε μια βόλτα ή για τρέξιμο πριν κάνετε τις ασκήσεις.

Εκπαίδευση Σκύλου: Επιβράβευση και Όχι Δωροδοκία

Η επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς του σκύλου σας με μια λιχουδιά αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο εκπαίδευσης, αλλά αν το παρακάνετε, μπορεί να εξελιχθεί σε δωροδοκία. Δηλαδή μπορεί να σας ακούει, μόνο όταν βλέπει ότι έχετε λιχουδιά.

Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να σταματήσετε ή να μειώσετε τη συχνότητα που δίνετε λιχουδιά σαν επιβράβευση. Μια βόλτα, ένα παιχνίδι, ένα χάδι ή ένας έπαινος μπορούν να αντικαταστήσουν τη λιχουδιά.

Εκπαίδευση Σκύλου: Εκπαίδευση σε Διαφορετικά Περιβάλλοντα

Είναι λογικό να ξεκινήσετε την εκπαίδευση σε κάποιο χώρο χωρίς πολλά ερεθίσματα, τα οποία αποσπούν την προσοχή του σκύλου σας, όπως μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, σταδιακά πρέπει να αλλάζετε περιβάλλον, προκειμένου να μην μάθει ότι πρέπει να υπακούει μόνο σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και όχι σε άλλα.

Εκπαίδευση Σκύλου: Στάση και Γλώσσα Σώματος

Η στάση σας και οι χειρονομίες σας μπορεί να σας δυσκολέψουν, εάν δεν είστε προσεχτικοί. Καλό είναι να δίνετε τις εντολές πάντα όρθιοι και να μην έχετε τα χέρια στην τσέπη, διότι αν κρύβετε εκεί τις λιχουδιές, τότε ο σκύλος θα σας ακούει μόνο όταν έχετε τα χέρια στην τσέπη (δωροδοκία). Χρησιμοποιήστε ένα τσαντάκι, το οποίο θα το ρίχνετε στην πλάτη σας ή να έχετε τις λιχουδιές κρυμμένες στη γροθιά σας, προκειμένου να μην τις βλέπει.

Εκπαίδευση Σκύλου: Σωστή Συμπεριφορά προς το Σκύλο

Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος να μας βλέπει ως ανώτερο ιεραρχικά μέλος της αγέλης και να μας σέβεται, αν θέλουμε να μας υπακούει. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να έχετε «σωστή συμπεριφορά απέναντι στο σκύλο».

Εκπαίδευση Σκύλου: Τι θα χρειαστείτε;

Για την εκπαίδευση του σκύλου σας θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Λουρί.
  • Περιλαίμιο.
  • Λιχουδιές: οτιδήποτε αρέσει πολύ στο σκύλο σας, όπως τυρί ή κρέας, λειτουργούν συνήθως άριστα
  • Τσαντάκι προαιρετικά.
  • Λίγο χρόνο καθημερινά, διάθεση, υπομονή και επιμονή.
  • Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password