Blog navigation

Ψαράκι για κατοικίδιο

Για εσάς που θέλετε κάτι πιο διακριτικό, η λύση είναι να πάρετε ένα ενυδρείο με ψάρια, το οποίο συντελεί και στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου σας.

Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ενυδρείο, τόσο το καλύτερο για τα ψάρια που ζουν μέσα σε αυτό. Επίσης σε ένα μεγάλο ενυδρείο το νερό θέλει περισσότερο χρόνο για να βρωμίσει, έτσι μπορείτε να κερδίσετε χρόνο για τυχόν προβλήματα. Το μεγάλο ενυδρείο μελλοντικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάλετε και μεγαλύτερα ψάρια.

Γενικά θα σας λέγαμε να ξεκινήσετε με ψάρια του γλυκού νερού. Του αλμυρού είναι πιο δύσκολα στη φροντίδα και έχουν άλλες απαιτήσεις. Πάρτε τα, δείτε τα, φροντίστε τα και αν στο μέλλον θέλετε κάτι άλλο τα αλλάζετε.

Για αρχή διαλέξτε ήσυχα και ανθεκτικά ψάρια. Τέτοια είναι τα Zebra, Danios, Swordtail και πόσα άλλα. Να γνωρίζετε ότι ο φωτισμός στο ενυδρείο τονίζει τα χρώματα των ψαριών αλλά να μην τον έχετε συνέχεια ανοιχτό.

Ότι τροφή και να τους δίνετε προσέξτε να μην το παρακάνετε. Η τροφή που δεν θα φάνε θα βρωμίσει το ενυδρείο σας. Κάποια στιγμή τα ψαράκια σας θα την κανονίσουν κι αυτή, απλά την επόμενη φορά βοηθήστε τα και δώστε τους τη σωστή ποσότητα.

Θα πρέπει να αλλάζετε το ένα πέμπτο του νερού στο ενυδρείο κάθε βδομάδα. Ακόμα καλύτερα αν αλλάζετε το μισό. Δεν χρειάζεται παραπάνω γιατί το νερό έχει βακτήρια που κρατάνε τα ψάρια σας υγιή και θα διαταράξετε την ισορροπία.

  • Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password